Κυριακή Κατσογρεσάκη: H Ελληνίδα αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας

yads7uyduisdds

 

Τη δική της παραμυθένια ζωή, «σκιαγράφησε» μια 28χρονη Ελληνίδα καλλονή, η οποία κατάφερε να εντυπωσιάσει την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, και να εργαστεί ως μέλος του πληρώματός της.
Πρόκειται για την γλυκιά Κρητικιά Κυριακή Κατσογρεσάκη, της οποίας η καριέρα, άρχισε απο τους αιθέρες της Κρήτης, έπειτα έκανε ένα σύντομο “πέρασμα” στην Emirates και στη συνέχεια επιλέχθηκε απο τους ίδιους τους γαλαζοαίματους Σαουδάραβες, για να έχει αποκλειστική απασχόληση ως αεροσυνοδός τους.
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Anna Krith’s Lifestyle, η εντυπωσιακή Κρητικιά, μιλάει για τη ζωή της στο Ντουμπάϊ, τον μύθο γύρω απο την καταπίεση των γυναικών και την απόφαση να γίνει αεροσυνοδός. Μεταξύ άλλων, δηλώνει πολύ τυχερή που κατάφερε να ενταχθεί στα μέλη του πληρώματος της βασιλικής οικογένειας στη Σαουδική Αραβία και αποκαλύπτει τί είναι αυτό που της λείπει περισσότερο απο την Ελλάδα.

 

Συνέντευξη:

Α: Άννα Κριθ – Δημοσιογράφος

Κ: Κυριακή Κατσογρεσάκη – Αεροσυνοδός

A: Από ποιο μέρος της Ελλάδος κατάγεσαι και τί έχεις σπουδάσει;
Κ: Κατάγομαι από την Κρήτη και συγκεκριμένα από ένα χωριό που βρίσκεται κοντά στη Σητεία,τη Ζήρο. Έχω σπουδάσει στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

adsy8udyaidjdssd
A: Πότε έφυγες από την Ελλάδα και πώς κατέληξες στο Ντουμπάϊ; Πώς αποφάσισες να γίνεις αεροσυνοδός;
K: Όταν αποφοίτησα απο το Πανεπιστήμιο, βρήκα την πρώτη μου δουλειά ως αεροσυνοδός στο Ηράκλειο. Ωστόσο, έθεσα ένα υψηλότερο στόχο, να ενταχθώ στην Emirates, και τα κατάφερα! Επιλέχθηκα ανάμεσα σε 700 κοπέλες και κάπως έτσι ξεκίνησα το ταξίδι μου στο φαντασμαγορικό Ντουμπάϊ. Παρόλα αυτά, δεν επαναπαύθηκα. Έμεινα, για 2 χρόνια στην εν λόγω αεροπορική εταιρεία και έπειτα αποφάσισα να δουλέψω σε ιδιωτικά αεροσκάφη. Αρχικά υπέγραψα ένα συμβόλαιο 3 μηνών, ως απασχόληση δοκιμαστικής περιόδου και στη συνέχεια μου δόθηκε το συμβόλαιο επ’αορίστου.

Mάλιστα, ένας από τους όρους του συμβολαίου είναι η «ρήτρα εμπιστευτικότητας». Ο παραπάνω όρος, προϋποθέτει πως υποχρεούμαι να τηρώ απόλυτη εχεμύθεια για μη δημοσιοποίηση των απόρρητων πληροφοριών.

suadaidsjsd
Α: Eίσαι μόλις 28 ετών και είσαι ένα απο τα μέλη του πληρώματος της βασιλικής οικογένειας στη Σαουδική Αραβία. Πώς το βίωσες όλο αυτό;
Κ: Νιώθω πολύ τυχερή που κατάφερα να ενταχθώ στη Βασιλική αυτή οικογένεια, καθώς δεν το βιώνω ως εργασία αλλά ως μια ευχάριστη εμπειρία. Κάτι σαν διακοπές, εξαιτίας του ότι δεν κάνουμε πολλές πτήσεις τον μήνα και σε κάθε προορισμό μένουμε αρκετές ημέρες, έτσι ώστε να μπορώ να ξεκουράζομαι και να εξερευνώ τον εκάστοτε προορισμό.
Η Βασιλική οικογένεια αγαπάει πολύ την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη. Απ’ότι μου έχουν αναφέρει, την έχουν επισκεφθεί δυο φορές και είχαν εντυπωσιαστεί από το φαγητό, την μουσική και το πόσο φιλόξενοι άνθρωποι είμαστε εμείς οι Κρητικοί.
Όσο για το συμβόλαιο μου περιλαμβάνει ένα μήνα συνεχόμενης εργασίας και τον αμέσως επόμενο μήνα έχω ρεπό. Το γεγονός αυτό, μου αφήνει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να μπορέσω να εκπληρώσω τον επόμενο στόχο μου…να γίνω Πιλότος!

sdu8udsiujds
Α: Πώς είναι η ζωή σου εκεί; Ο μύθος για την «κακομεταχείριση» και τη «δύσκολη» ζωή που βιώνουν συχνά οι γυναίκες στο Ντουμπάϊ είναι αλήθεια;
Κ: Απολαμβάνω αρκετά την ζωή μου στο Ντουμπάϊ. Είναι ένας άλλος κόσμος εδώ. Το γεγονός και μόνο πως υπάρχει καλοκαίρι ολόχρονα είναι σαγηνευτικό για’μένα, που είμαι λάτρης της θάλασσας. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησεις, θα ήθελα να απομυθοποιήσω τον εν λόγω μύθο. Στο Ντουμπάϊ η ζωή μιας γυναίκας δεν είναι δύσκολη. Δεν μας επιβάλει κάποιος να φοράμε μπούργκα. Προσωπικά, η προσαρμογή μου, εδώ, ήταν εύκολη και ανέπτυξα πολύ γρήγορα καινούριες φιλίες. Εξάλλου, ανέκαθεν, ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό και χαίρομαι ιδιαίτερα που το έχω καταφέρει.

dasu8dyasudsisdsd

Α: Τί είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο απο την Ελλάδα;
Κ: Δεν μπορώ ν’αρνηθώ όμως πως αν μου λείπει κάτι απο την Ελλάδα, αυτό είναι «το φαγητό της μανούλας».

dasyudasud

Α: Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο θα επέστρεφες στην Ελλάδα;
K: Η οικογένειά μου, είχε πάντα εμπιστοσύνη στις αποφάσεις μου και δεν ανησυχεί που έχω μετακομίσει στο εξωτερικό. Φροντίζω να πηγαίνω αρκετά συχνά στην Κρήτη για να τους επισκέπτομαι.

sau8dsaijdss

Α: Ποια θεωρείς ως την πιο σημαντική στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου;
Κ: Όταν «τα μακάρι γίνονται επιτέλους». Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά απ’αυτήν της επιτυχίας!

 

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s