Rıfat Yüzüak: Οι γυναίκες πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να γίνουν πιο όμορφες με το να ακολουθήσουν την Kim Kardashian

hartsdgdsh

Διαβάστε τη συνέντευξη στ’αγγλικά – ΕΔΩ

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Τουρκία, ο MakeUp artist διασήμων, Rıfat Yüzüak χάραξε την δική του πορεία στον χώρο της ομορφιάς. Συνεργάστηκε με πολλούς επώνυμους της Τουρκίας μεταξύ των οποίων και οι Neslihan Atagul, Serenay Sarikaya, Hande Ercel και Fahriye Evcen. Στο ενεργητικό του, ωστόσο, έχει αμέτρητες επιτυχίες, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή του σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για λογαριασμό της Max Factor, αλλά και το αξίωμά του ως πρεσβευτής ομορφιάς της P&G Group. Εν συνεχεία, εργάστηκε ως MakeUp artist σε Fashion Week, ενώ έχει συνεργαστεί με παγκόσμια brands όπως Missoni, Ferragamo, Roberto Cavalli.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Αnna Krith’s Lifestyle,ο πολυταλαντούχος MakeUp artist διασήμων, μιλά για την παιδική του ηλικία και θυμάται τον καιρό που ξεκίνησε να δουλεύει με την τραγουδιστρία της Τουρκίας, Ebru Gündeş. Τέλος, σημειώνει θα ήθελε να κάνει το μακιγιάζ της Rihanna, της Bella Hadid και της Selena Gomez ενώ παράλληλα αναφέρει ποιους Έλληνες επώνυμους γνωρίζει.

A: Anna Krith – Δημοσιογράφος

R: Rıfat Yüzüak – MakeUp Artist

Συνέντευξη

Α: Μιλήστε μου για την παιδική σας ηλικία. Tί θυμάστε πιο έντονα από εκείνο τον καιρό;

R: Κατά καιρούς, θυμάμαι τις παιδικές μου αναμνήσεις, κυρίως τα συναισθήματά μου. Ήμουν αρκετά ντροπαλός εκείνη την εποχή, αλλά συνάμα αισιόδοξος και χαρούμενος.

A: Τι σας ώθησε στο να ακολουθήσετε το επάγγελμα του MakeUp Αrist;

R: Το μακιγιάζ ήταν ανέκαθεν μια από τις δουλειές που μου άρεσαν περισσότερο. Μάλιστα, όταν έπαιρνα στα χέρια μου περιοδικά μόδας, έκοβα αποκόμματα με φωτογραφίσεις που μου έκαναν “κλικ”. Επίσης, έδειχνα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη κομμωτική αλλά και στο πώς φτιάχνετε η εικόνα. Έχω δοκιμαστεί και σε αυτούς τους τομείς.

hyagtdysahds

A: Ποιο ήταν το πρώτο «εξώφυλλο-σημείο αναφοράς» σας και πώς καταφέρατε να πάρετε την εν λόγω δουλειά;

R: Θεωρώ, ότι το σημείο αναφοράς μου ήταν η συνεργασία μου με την Τραγουδίστρια, Ebru Gündeş. Εκείνο τον καιρό εργαζόμουν για την MAC Cosmetics, ως MakeUp Artist, σε κάποιο Fashion week, και παράλληλα συνεργαζόμουν με παγκόσμια εμπορικά brand, όπως οι Missoni, Ferragamo και Roberto Cavalli. Μετά από λίγο καιρό, ξεκίνησα να δουλεύω με Ebru Gündeş η οποία εκτός από Τραγουδίστρια ήταν γνωστή και για τη σκίαση στο μακιγιάζ της. Αποτέλεσμα της συνεργασίας μας ήταν η αλλαγή στο styling της, καθώς και στο make-up της, το οποίο το κάναμε σε πιο γήινες αποχρώσεις. Οι εν λόγω αλλαγές στην εξωτερική της εμφάνιση, κοσμούσαν τα μεγαλύτερα περιοδικά της Τουρκίας. Η ίδια η καλλιτέχνης, μου έκανε την πρόταση να συνεργαστούμε.

sfadgthdsnjd

Α: Τί θεωρείτε ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα σας, μέχρι στιγμής;

R: To γεγονός ότι έγινα Πρεσβευτής ομορφιάς της P&G Group, καθώς και MakeUp Artist της Max Factor, ήταν από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μου . Επίσης, εμφανίστηκα σε αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις, εκπροσωπώντας το brand.

Α: Έχετε κάνει το μακιγιάζ πολλών επώνυμων κυριών της Τουρκίας όπως Serenay Sarikaya, Fahriye Evcen, Neslihan Atagul & Hande Ercel. Ποια από αυτές τις επιτυχημένες κυρίες ήταν η πιο ευχάριστη συνεργασία και γιατί ;

R: Οι όμορφες κυρίες που προανέφερες είναι πολύ γνωστά και καταξιωμένα ονόματα στην Τουρκία. Με την κάθε μια από αυτές, έχουμε δουλέψει πάνω σε σημαντικά projects. Ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να συνεργάζομαι μαζί τους. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω ανάμεσά τους, διότι με όλες τους συνεργάστηκα άψογα.

ashgdtsgyhdsjefcghaats6gyasgyasdfasgdshjkdls

Α: Θα προτιμούσατε να αποδεχθείτε μια πρόταση για να μετακομίσετε στο Λος Άντζελες και να κάνετε μακιγιάζ για τους stars του Ηollywood ή θα προτιμούσατε να κάνετε το μακιγιάζ κάποιας επώνυμης Τουρκάλας ηθοποιού που θα μετακόμιζε στο Λος Άντζελες για να κάνει καριέρα εκεί;

R: Μέσα στα σχέδιά μου για το επόμενο έτος είναι να επισκεφθώ το LA και να εργαστώ σε πάνω σε συγκεκριμένα projects. Θα προτιμούσα να δουλεύω τόσο με ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας όσο και με επώνυμους από την Τουρκία. Σας διαβεβαιώνω ότι εργάζομαι σκληρά για την επίτευξη αυτών των project.

474530639_780x439dssdds

Α: Πώς είναι μια “φυσιολογική” ημέρα εργασίας σας, ως MakeUp Αrtist επωνύμων;

R: Στην πραγματικότητα αυτές τις μέρες, δεν έχω «φυσιολογική» ημέρα. Είμαι πάντα πολύ απασχολημένος. Ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί, κάνω γυμναστική και στη συνέχεια έχω μια γεμάτη μέρα που απαρτίζεται από συναντήσεις, εκδηλώσεις, φωτογραφίσεις και projects. Στην Τουρκία, εκτός από αυτά, ασχολούμαι και με διάφορα άλλα πράγματα όπως το να κάνω τον παραγωγό, να συμμετάσχω σε σεμινάρια, εκδηλώσεις καθώς και party για ιδιωτικά brand. Ως εκ τούτου, καταλαβαίνεις ότι ζω, πραγματικά, σε έντονους ρυθμούς.

A: Σε ποιους τέσσερις ανθρώπους ζωντανούς ή νεκρούς, θα θέλατε να κάνετε το μακιγιάζ τους;

R: Marilyn Monroe, Rihanna, Bella Hadid & Selena Gomez.

Α: Ποιο είναι το καλύτερο μυστικό για MakeUp;

R: Το Contour! Χρησιμοποιώντας μόνο μπρόνζερ, μπορώ ν’ αλλάξω την εμφάνιση του προσώπου.

maxresdefaultdsd

Α: Ποια κοινά λάθη κάνουν οι γυναίκες όταν προσπαθούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, και τελικά όμως καταλήγουν να την καταστρέψουν;

R: Το πιο κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν σχεδόν κάθε προϊόν μακιγιάζ που βλέπουν! Ποτέ δεν εξετάζουν ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες. Εκτός από αυτό, δημιουργούν μια εικόνα για τον εαυτό τους χωρίς να τον γνωρίζουν πρώτα! Για να κάνουν όλα αυτά με σωστό τρόπο, πρέπει να διαβάσουν περισσότερα, να το ψάξουν πιο πολύ και να βελτιώσουν την προοπτική τους σε όλες τις πτυχές. Εξάλλου, πρέπει ν ‘αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να γίνουν πιο όμορφες, ακολουθώντας την Kim Kardashian και τα μέλη της οικογένειας της!

tdsayugdshds

A: Θα θέλατε να συμμετάσχετε ως MakeUp 👩🎨 Αrtist στo Fashion Week της Αθήνας; Γνωρίζεται κάποιους Έλληνες επώνυμους;

R: Έρχομαι πολύ συχνά στην Αθήνα και αγαπώ τον τόπο αυτό. Οπότε, θα ένιωθα ιδιαίτερη ικανοποίηση στο να συμμετάσχω στο Fashion Week της Αθήνας. Όσον αφορά τις Ελληνίδες διάσημες, μπορώ ν ‘αναγνωρίσω κυρίως τις νεαρές αλλά δεν θυμάμαι τα ονόματά τους.

Α: Ποιο είναι το καλοκαιρινό σας spot; Έχετε κάνει σχέδια για διακοπές;

R: Γι’ αυτόν τον μήνα, θα μεταβώ στο Μιλάνο και στη συνέχεια θα πάω στο Ντουμπάι. Στο τέλος του μήνα θα πάω στην πόλη Bolu της Τουρκίας και λίγες μέρες αργότερα θα επισκεφθώ τη Νέα Υόρκη. Όπως μπορείτε ν ‘αντιληφθείτε, ταξιδεύω πολύ.

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s