Cameron Silver: Eπιθυμία μου η αναβάθμιση της επιχείρησής μου στον ψηφιακό κόσμο

Διαβάστε τη συνέντευξη στ’Αγγλικά – ΕΔΩ

“Η μόδα ξεθωριάζει αλλά το style παραμένει αιώνιο” δήλωσε κάποτε ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας, Yves (Henri Donat Mathieu) Saint-Laurent και σίγουρα όταν το είπε αυτό δεν είχε στο μυαλό του ότι λίγα χρόνια αργότερα. η φράση θα έπαιρνε σάρκα και οστά μέσα από το έργο του “κυνηγού” vintage ενδυμάτων και Διευθυντή των Brand “H by Halston” και “H Halston”, Cameron Silver.

 
O ταλαντούχος μετρ της μόδας με έδρα το Λος Άντζελες, είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον κόσμο των vintage ενδυμάτων ενώ μάλιστα, κατόρθωσε να “αιχμαλωτίσει” τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων στην πόλη των Αγγέλων, όταν ίδρυσε τo “Decades” (δεκαετίες) -μια vintage couture boutique – της οποίας τ’όνομα έχει αναγνωριστεί από το περιοδικό “Τimes” ως ένα από τα “25 ισχυρότερα ονόματα που επηρεάζουν θετικά τον κόσμο της μόδας”.

 
Aπό τη στιγμή που άνοιξε το “Decades” ο ενδυματολογικός κώδικας του Λος Άντζελες, άλλαξε άρδην, καθώς το vintage κατάστημα του Silver, κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο κορυφαία μαγαζιά ρούχων υψηλής ποιότητας σε ολάκαιρο τον κόσμο.

 

 

portrait_02
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο “Anna Krith’s Lifestyle“, ο βασιλιάς του vintage, μοιράζεται μερικές χρήσιμες συμβουλές, αναφορικά με το πώς μπορεί κάποιος να επιλέξει τα σωστά vintage ρούχα που αναλογούν στη σιλουέτα του, ενώ υποδεικνύει και το ρούχο που πρέπει να μην λείπει από καμία νοτυλάπα. Παράλληλα, γυρνάει τον χρόνο λίγα χρόνια πίσω και συγκεκριμένα όταν ήταν πρωτοετής στο UCLA, και κατάφερε να πωλήσει μια “κρυστάλλινη σφαίρα αξίας $ 1,000” για την Αμερικανίδα Τραγουδίστρια, Debbie Harry. Τέλος, φαντάζεται με ποια vintage ρούχα θα μπορούσε να ντύσει την ηθοποιό Charlize Theron και εξηγεί γιατί δεν προτίθεται να επεκτείνει την αλυσίδα καταστημάτων του εγγύς μέλλον.

 

A: Άννα Κριθ – Δημοσιογράφος
C: Cameron Silver – Ειδικός –Vintage- Μόδας

 

A: To επίθετό σας είναι Silver αλλά θα έλεγα ότι θα σας ταίριαζε καλύτερα το Gold. Μιλήστε μου για την άνοδο και την πτώση στη μέχρι στιγμής πορεία της καριέρας σας.

C: Θεωρώ, ότι ανέκαθεν ήμουν ευλογημένος καθώς κατάφερα να θριαμβεύσω στον χώρο της μόδας. Είχα την τύχη να είμαι οραματιστής και να συνειδητοποιήσω ότι η πολυτέλεια κάλπαζε στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μετά από 21 χρόνια στον χώρο, πιστεύω ότι οι “Δεκαετίες” παραμένουν σημείο αναφοράς. Ωστόσο, δε θα κρύψω ότι υπήρξαν και κάποιες άσχημες στιγμές, αλλά οι προκλήσεις με οδήγησαν στο να διοικώ τον κολοσσό μόδας “H by Halston” και “H Halston” brands.

30442893_10216070929196467_6381808535516217344_ndfd

Α: Θυμάστε την πρώτη φορά που βοηθήσατε ένα διάσημο;

C: Θα πάρω αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα τον καιρό που ήμουνα πρωτοετής στο UCLA και εργαζόμουνα στο λιανικό εμπόριο μέσω του κολλεγίου. Θυμάμαι, ότι τότε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Debbie Harry εκεί που ήμουνα και της πούλησα μια κρυστάλλινη σφαίρα αξίας $ 1000.

A: Τώρα, μιλήστε μου λίγο για το reality “Dukes of Melrose” και τον τρόπο με τον οποίο μέσα από την εκπομπή ανακαλύψατε πτυχές του ευατού σας που δεν γνωρίζατε.

C: Έχω μάθει αρκετά πράγματα, η αλήθεια. Εξαιτίας του ότι η εκπομπή γινόταν μοντάζ με τέτοιο τρόπο, ώστε να παράγει ένα είδος συγκεκριμένης αφήγησης, με έκανε ν’ανακαλύψω διάφορες εκφάνσεις του εαυτού μου.

Α: Είστε ο γκουρού της vintage μόδας. Τι ρούχο θα επιλέγατε για να ντύσετε την ηθοποιό Charlize Theron;

C: Φυσικά, θα την έντυnα με φόρεμα με τον έναν ώμο έξω, από τη συλλογή Halston, της δεκαετίας του ’70.

30516106_10216070926996412_4906458007728029696_nddd

Α: Διαβάζοντας το βιβλίο σας, με τίτλο «Δεκαετίες», έχω ξεχωρίσει την εξής φράση: «θα προτιμούσα να ντυθώ με επίσημα ρούχα, παρά να ντυθώ casual». Εξηγήστε μου αυτή τη φράση.

C: Λοιπόν, το λέω αυτό μιας και πιστεύω ότι οι πλείστοι προτιμούμε να ντυνόμαστε επίσημα και να κάνουμε την καλύτερα -πρώτη- εντύπωση όταν πηγαίνουμε κάπου.

Α: Αν πήγαινα για shopping αύριο, τι θα έπρεπε ν’αγοράσω;¨

C: Είναι απλό! Φυσικά,ένα τέλειο μαύρο t-shirt υψηλής ποιότητας. Ιδιαίτερα, όπως εκείνο της δικής μας συλλογής “H by Halston”. Τα t-shirt μας είναι πολύ μαλακά και άνετα. Προσωπικά, θα το αγόραζα σε όλα τα χρώματα.

IMG_7756[8]

Α: Πώς μπορείται να συνδυάσετε σύγχρονες και vintage τάσεις της μόδας;

C: Τα πάντα επαναλαμβάνονται και όλες οι τάσεις επιστρέφουν. Φυσικά, τα πράγματα αναλώνονται, αλλά προφανώς θα έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα ρούχα θυμίζουν κάτι από το παρελθόν. Ουσιαστικά το κόλπο, είναι να φορέσεις κάτι vintage μ’ έναν εντελώς σύγχρονο τρόπο.

Α: Σκέφτεστε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας; Θα εξετάζατε τη δυνατότητα να ανοίξετε μια boutique στην Ελλάδα ή στην Κύπρο;

C: Για να πω, την αλήθεια, δεν σχεδιάζω ν’ανοίξω στο εγγύς μέλλον άλλα καταστήαμτα αλλά μου αρέσει να έχω κάνω εκθέσεις με τα ρούχα μου σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η επιθυμία μου είναι ν’αναβαθμίσω την επιχείρηση μου, στον ψηφιακό κόσμο.

re2-20180123_Camerons_Headshot40901smaller

Α: Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τι ταιριάζει στη σιλουέτα μας; Ποια διασημότητα θα’ θέλατε να δείτε να φοράει vintage ρούχα;

C: Συχνά, λέω ότι πρέπει να ντυνόμαστε ανάλογα με την δεκαετία που αρμόζει στον καθένα μας. Ορισμένοι τύποι σώματος περιορίζονται σε συγκεκριμένες δεκαετίες. Ένα καμπυλωτό σώμα αναδεικνύεται μέσα από τη δεκαετία του ’50. Κάποιος με ανοιχτή πλάτη θα τεριάζει στη δεκαετία του ’30. Αντίθετα, εάν κάποιος είναι τότε η δεκαετία του ’40 θα τον κολακεύει.

A: Πιστεύετε ότι η μόδα περιορίζει τους ανθρώπους ή μπορεί κάποιος ν’ αναδείξει την προσωπικότητά του μέσα από αυτή;

C: Η μόδα είναι η καθημερινή μου ασχολία και μέσα από αυτή μπορώ να εκδηλώνω την προσωπικότητά μου. Θεωρώ, ότι όταν κάποιος έχει απελευθερωθεί από τις όποιες τάσεις, τότε το προσωπικό του στυλ βγαίνει προς τα έξω και αμέσως ξεχωρίζει η ταυτότητά του.

IMG_7749[4]

Α: Ποια αλλαγή θα’ θέλατε να δείτε στον κόσμο της μόδας;

C: Θα ήθελα η πολυτέλεια να ήταν λιγότερο “πανταχού παρών”. Θεωρώ, ότι έτσι χάνεται η μαγεία της ανακάλυψης. Επιπρόσθετα, θα ήθελα να δω ραγδαία εξέλιξη και ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν παγκόσμιοι κολοσσοί, αλλά να είναι λειτουργικά και κερδοφόρα.

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s