Daniel Newman: Ήταν ρίσκο να παραδεχτώ ότι είμαι Bisexual

awnhadysdsk

*Διαβάστε την συνέντευξη στ’αγγλικά – ΕΔΩ

Περισσότερο από το 60% των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, πιστεύει ακράδαντα ότι κάποιος μπορεί να γίνει επιτυχημένος,  εάν και εφόσον επιλέξει με σύνεση να υποστηρίξει μόνο μια επαγγελματική κατεύθυνση. Παρόλα αυτά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, στην οποία φαίνεται ότι μια μερίδα ανθρώπων, μπορούν να υποστηρίξουν εξίσου καλά πολλές επαγγελματικές “δραστηριότητες”.

Στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, ανήκει o Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και μοντέλο, Daniel Newman, ο οποίος είναι το είδος του ατόμου που μπορεί να γίνει “χαμαιλέοντας” και να συνδυάσει με επιτυχία πολλά επαγγέλματα ταυτόχρονα.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο “Anna Krith’s Lifestyle“, ο  ηθοποιός της Αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς, “The Walking Dead” μιλά για το πώς η υποκριτική τον βοήθησε να ωριμάσει ως Άνθρωπο και δηλώνει ότι του αρέσει να μελετάει το μυστήριο που «καλύπτει» το μυαλό των ανθρώπων.

Επιπρόσθετα, ο Newman, θυμάται τα παιδικά του χρόνια, ρίχνοντας το κέντρο βάρους της συζήτησης, στα χρόνια εκείνα όταν μετακόμισε με τη μαμά του σε αγροτική περιοχή και έπρεπε να δουλέψει σκληρά. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να μάθει να εκτιμά τα απλά πράγματα στη ζωή καθώς και τους ανθρώπους, επισημαίνοντας ότι το μόνο που έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο μεταχειριζόμαστε τους άλλους αλλά και εκείνους με τους οποίους συνεργαζόμαστε, ενώ παραδέχεται ότι “γνώρισε φτωχούς ανθρώπους οι οποίοι ήταν ουσιαστικά ευτυχισμένοι αλλά και πλούσιους οι οποίοι ήταν δυστυχισμένοι”.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και μοντέλο του Calvin Klein, αναφέρθηκε στη δημοσιοποίηση των σεξουαλικών του προτιμήσεων, την οποία γνωστοποίησε τον  περασμένο Μάρτιο και εξομολογείται ότι η εν λόγω αποκάλυψη θα μπορούσε να του στοιχίσει την καριέρα. Τελικά, όπως λέει ο ίδιος, η αλήθεια τον απελευθέρωσε καθώς ο κόσμος τον αποδέχτηκε και τον στήριξε. Από την άλλη, ο Newman, ευελπιστεί ότι η ιστορία του          θ ‘αποτελέσει  παράδειγμα και θα δώσει το απαραίτητο θάρρος στους ανθρώπους που καταπιέζονται. Τέλος, εξηγεί με ποιον τρόπο αντιμετωπίζει τα ψευδή δημοσιεύματα που γράφονται γι’ αυτόν κατά καιρούς.

Μάθετε περισσότερα για τον βίο του ηθοποιού διαβάζοντας την παρακάτω συνέντευξη.

A: Anna Krith –Δημοσιογράφος 

D: Daniel Newman – Ηθοποιός

 

A: Συμμετείχατε σε αρκετές αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές, όπως το “The Walking Dead“, το “Homeland” και το “The Vampire Diaries“. Ποια από αυτές τις σειρές αντικατοπτρίζουν ή αποτελούν δείγμα του χαρακτήρα σας;

D: Στην πραγματικότητα καμία από αυτές τις εκπομπές ή οι χαρακτήρες που έχω υποδυθεί δεν με αντιπροσωπεύουν. Η ζωή μου είναι εντελώς διαφορετική αλλά μου αρέσουν οι σειρές που έκανα και επίσης οι χαρακτήρες που υποδύομαι λόγω του ότι πιστεύω ότι όλοι είναι αισιόδοξοι άνθρωποι που αγωνίζονται για τα θέλω τους και υπερασπίζονται τους ανθρώπους που αγαπούν. Μου αρέσει να υποδύομαι “ελλαττωματικούς” ήρωες: Οντότητες που έχουν ανθρώπινα στοιχεία και κάνουν λάθη αλλά, πάντα στο τέλος επιλέγουν να κάνουν το καλό. Για παράδειγμα, όταν παίζω τον “κακό”, θέλω να δίνω μια σωστή κατεύθυνση στους τηλεθεατές για το τι δεν πρέπει να κάνουν στη ζωή τους και ποια λάθη δεν πρέπει να επαναλάβουν. Λατρεύω τους ρόλους των κακοποιών. Είμαι ηθοποιός, γι ‘αυτό αγαπώ την τέχνη ενώ παράλληλα μου αρέσει να μελετώ τους ανθρώπους καθώς και το μυστήριο που κρύβεται μέσα στο μυαλό μας και γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε.

asndbasgdhs

 

Α: Πείτε μου για την παιδική σας ηλικία. Τί είναι αυτό που φυλάτε ως “κόρη οφθαλμού” από τα χρόνια αυτά;

D: Αρχικά, να πω ότι ανέκαθεν ζούσα σε δύο παράλληλους κόσμους. Οι γονείς μου χώρισαν: η μαμά μου ήταν φτωχή και ο μπαμπάς μου ήταν φραγκάτος. Επέλεξα, ωστόσο, να μεγαλώσω με τη μαμά μου σε αγροτική περιοχή και έτσι έμαθα τί πάει να πει σκληρή δουλειά. Αυτό όμως μου έμαθε να εκτιμώ τους ανθρώπους και την ακεραιότητά τους. Μετακομίζαμε συχνά, και έτσι έζησα και στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, σε μια περίοδο της ζωής μου νόμιζα ότι ήμουν μαύρος Rapper του hip hop καθώς ήμουν το μόνο λευκό αγόρι. Από νεαρή ηλικία έμαθα να «ενσαρκώνω ρόλους» για να προσπαθώ να ταιριάζω με διάφορους πολιτισμούς και κουλτούρες. Σε μια άλλη περίοδο της ζωής μου, μετακόμισα με τον μπαμπά μου, ο οποίος με μύησε στον επιχειρηματικό κόσμο και το πώς να κάνω συμφέρουσα deals. Αυτό όμως που κρατάω από αυτά τα χρόνια, είναι η εξής φράση: “Δεν είσαι χρήμα. Είσαι άνθρωπος”. Ουσιαστικά, το μόνο που έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο φέρεσαι στους άλλους, τον σεβασμό που δείχνεις στην κοινότητά σου, καθώς και τους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεσαι. Επίσης, μετράνε οι προθέσεις και οι ενέργειες που κάνεις για να δώσεις χαρά στους γύρω σου. Έχω γνωρίσει τους πιο ευτυχισμένους φτωχούς και τους πιο δυστυχισμένους πλούσιους. Εξάλλου, ότι δίνεις, παίρνεις.

wajsdjasdnm

Α: Εκτός από ηθοποιός, στο παρελθόν εργαστήκατε και ως μοντέλο για τους οίκους Christian DiorCalvin Klein, και Tommy Hilfiger. Πώς καταφέρατε να είστε εξίσου καλός και στους δυο τομείς;

D:  To μόντελιγκ ήταν σταθμός στην καριέρα μου. Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είναι καριέρα για τους άνδρες. Έβγαλα πολλά χρήματα από αυτό και μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω κόσμο και να εξερευνήσω διάφορες κουλτούρες και πολιτισμούς, σε ηλικία μόλις 18χρονών.

hasasdkjnasjd

Α: Πιστεύετε, ότι άλλαξε καθόλου η βιομηχανία του θεάματος, από τότε που ξεκινήσατε την καριέρα σας;

D: Δεν ξέρω κατά πόσο, οι διαδικασίες έχουν αλλάξει. Βεβαίως, υπάρχουν κάποια διαφορετικά πράγματα, αλλά τα βασικά είναι όλα τα ίδια. Τα κανάλια και οι “παίκτες” όμως άλλαξαν, λόγω του ότι υπάρχουν πολλά online streaming. Μου αρέσει το γεγονός ότι πλέον έχουν πρωταρχικό ρόλο τα social media. To προσωπικό μου profile στο Τwitter έχει εκατομμύρια followers και ευχαριστώ τον κόσμο που με στηρίζει. Επίσης, υπάρχουν και μικρο-αλλαγές, στον τρόπο που κάνουμε auditions, χρησιμοποιώντας τα κινητά τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές ενώ παράλληλα πολλά πράγματα γίνονται ψηφιακά.

9Ya-nMZkfff.jpg

Α: Τον Μάρτιο του 2017, αποκάλυψες ότι είσαι bisexual. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό για εσένα και τι σ ‘έκανε να τ ‘αποκαλύψεις;

D: Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση. Υπήρχε ο κίνδυνος να χάσω την καριέρα μου αλλά τελικά, αποδείχτηκε ότι ήταν το καλύτερο πράγμα. Σε κάθε χώρα η επιχείρησή μου ξεκίνησε με επιτυχία. Ήμουν συγκλονισμένος, αλλά δεν το έκανα για ‘μένα. Συνειδητοποίησα, ότι είμαι τέλειος έτσι ακριβώς όπως είμαι. Αντιλήφθηκα ότι δεν με νοιάζει τι σκέφτονται οι άνθρωποι για ‘μένα. Μ ‘ενδιαφέρει περισσότερο η αγάπη και η υποστήριξη των ανθρώπων, παρά το ν ‘ανησυχώ για πράγματα που ουσιαστικά δεν είναι δουλειά κανενός. Προέβην στην εν λόγω αποκάλυψη, καθώς υπάρχουν τόσα καταπιεσμένα παιδιά στον κόσμο που ταλανίζονται και φοβούνται να ξεστομίσουν την αλήθεια. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που πολλοί άνθρωποι δεν το αντέχουν και βάζουν τέλος στη ζωή τους ή ακόμη και διώκονται ποινικά διότι σε κάποιες χώρες του κόσμου αυτό αποτελεί σοβαρό αδίκημα. Πρέπει να κάνουμε αρκετή δουλειά πάνω σε αυτό το ζήτημα. Είναι εξίσου σημαντικό όσοι φοβούνται να ξεστομίσουν την αλήθεια, ν ‘ανοιχτούν και να είναι ειλικρινείς. Πάντως, μπορούν να σωθούν πολλές αθώες ζωές.

danielnne

Α: Μετά από την αποκάλυψη αυτή, στηρίξατε την οργάνωση του GLAAD καθώς και διάφορες άλλες εκστρατείες με κύριο άξονα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ποιο είναι το μήνυμα που θα ‘θέλατε να στείλετε στους ανθρώπους που αγωνίζονται να βγουν από την “ντουλάπα”;

D: Λοιπόν, για όσους ζουν σε μια ασφαλή πόλη/χώρα είναι καλύτερα να το πάρουν την απόφαση και να κάνουν “τ ‘αποκαλυπτήρια”. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι άλλοι που περνάνε κάτι παρόμοιο ότι δεν είναι μόνοι. Από την άλλη πλευρά, εάν κάποιοι ζουν σε μια πόλη/χώρα που όλο αυτό θεωρείται παράνομο, τότε πρέπει να βρουν εναλλακτικούς τρόπους – σε νομοθετικό επίπεδο- για αποκτήσουν προστασία και ευημερία.

davidnewmanff

Α: Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος για το τρέχον έτος;

D: Αυτή την περίοδο, είμαι Εκτελεστικός Διευθυντής παραγωγής σε δύο τηλεοπτικές σειρές ενώ εκτελώ χρέη και ως Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας εταιρείας τεχνολογίας, γι ‘αυτό είμαι πολύ απασχολημένος. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω.

Α: Ποιο είναι το πιο αστείο πρόσωπο με το οποίο έχετε συνεργαστεί είτε σε ταινία είτε σε τηλεοπτική σειρά;

D: Προφανώς, ο Leonardo DiCaprio. Δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ, αλλά όταν βγήκαμε έξω πριν από χρόνια στη Νέα Υόρκη, μου έκανε φοβερή εντύπωση.

Α: Ποια είναι η αγαπημένη σας ώρα της ημέρας και γιατί;

D: Ενδιαφέρουσα ερώτηση! Είμαι πιο “ζωντανός” και απασχολημένος, κατά τη διάρκεια της νύχτας και πρέπει πρέπει ν’αναγκάσω τον εαυτό μου να κοιμηθώ μια πιο φυσιολογική -για τα δικά μου δεδομένα- ώρα. Μισώ τα πρωινά. Για’μένα η καταλληλότερη ώρα είναι αργά το απόγευμα. Εξάλλου, λατρεύω το Φθινόπωρο την Άνοιξη.

aswgdyadgs

Α: Αν μπορούσατε ν’ αλλάξετε μόνο ένα πράγμα στη Βιομηχανία του Θεάματος χρησιμοποιώντας ένα μαγικό ραβδί, τι θα ήταν αυτό;

D: Oυσιαστικά, θα προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο για να κάνω την υποκριτική καριέρα για περισσότερους ανθρώπους. Είναι τόσο λυπηρό το γεγονός ότι το 85% των ενεργών ηθοποιών παίρνει λιγότερα από 5.000 δολάρια ετησίως και πιθανότατα το 5% των ηθοποιών “εργάζονται” ως ηθοποιοί. Κυριολεκτικά, έχουν περισσότερη τύχη εαν παίξουν σε κλήρωση. Όλα αυτά είναι μια λαχειοφόρος αγορά. Τυχερός είναι αυτός που θα βρίσκετε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, με τις σωστές διασυνδέσεις. Οι ηθοποιοί έχουν μηδαμινό έλεγχο όσον αφορά το τί γίνεται με την πορεία τους. Βέβαια, υπάρχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες εάν, δημιουργήσουν και παράξουν έργα, ωστόσο για να είμαι ειλικρινείς ακόμα και γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάποιος θα το αγοράσει ή αν θ’αρέσει στο ακροατήριο.

 

waklksdds

Α: Όταν διαβάζετε κάτι που αφορά εσάς, σε κάποιο γνωστό περιοδικό και δεν ισχύει, τί κάνετε;

D: Δεν θ’ αναφερθώ σε ονόματα (χαχα), αλλά οι Δημοσιογράφοι είναι ανθρώπινα όντα και συχνά έχουν πολιτικές απόψεις, γι ‘αυτό συχνά απομονώνουν κάποια πράγματα που λέει ένας διάσημος και διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις του με αποτέλεσμα να επικρατεί μια λανθασμένη άποψη. Αλλιώς τα λέμε κάποιες φορές και αλλιώς τα γράφουν οι Δημοσιογράφοι. Αυτό μου συνέβη και εμένα -αρκετές φορές-μπορώ να πω. Συνήθως, όταν αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο, έρχομαι σ’ επαφή με την PR εταιρεία μου και τους ενημερώνω για το εν λόγω δημοσίευμα ή για κάτι που είναι ανακριβές και στη συνέχεια παίρνουν τηλέφωνο τον Δημοσιογράφο και το διορθώνει. Πολλές φορές, μου ζητάνε και συγγνώμη. Για’μένα δεν είναι και πολύ μεγάλο ζήτημα.

washdyashd

A: Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος για διακοπές;

D: H Νέα Υόρκη, η Savannah, Georgia και το Παρίσι.

Α: Ποιον θαυμάζετε περισσότερο στη ζωή σας;

D: Θαυμάζω, τους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στο να βοηθούν τους άλλους ενώ παράλληλα κάνουν καλύτερη την κάθε μέρα για τους ανθρώπους που αγαπούν, ακόμα και όταν όλα είναι εναντίον τους.

 

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s