«Ραντεβού» με την ευτυχία: Πώς να την κατακτήσετε

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, η ευτυχία μοιάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός. Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν τρόποι για να την κατακτήσετε!
Το κλειδί για την ευτυχία είναι προφανώς κάτι πολύ πιο περίπλοκο από την απλή εξίσωση x + y = ευτυχία.

Ένα μεγάλο μέρος της εξίσωσης έχει να κάνει με τις προσδοκίες, οι οποίες θα πρέπει να είναι αρκετά χαμηλές ώστε να μην απογοητευόμαστε, αλλά παράλληλα αρκετά υψηλές για να έχουμε κάτι για να προσπαθούμε.

Δείτε μερικές απλές στρατηγικές που μπορεί να σας φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία, ακόμη και αν δεν είστε «άσσος» στα μαθηματικά.

haa

Αποσυνδεθείτε από το Facebook
Τα περισσότερα likes δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα σας φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία. Ωστόσο, οι άμεσες αλληλεπιδράσεις με άλλα άτομα, είτε μέσω τηλεφώνου ή πρόσωπο με πρόσωπο, πραγματικά βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα.

Βγείτε έξω

Είναι σημαντική η ύπαρξη σχέσης μεταξύ του χρόνου που δαπανάται έξω και της βελτίωση της διάθεσης. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή της βιταμίνης D από τον οργανισμό, λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Είναι γνωστό, ότι η βιταμίνη D, αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό, μιας χημικής ουσίας που βελτιώνει τη διάθεση.

Ακούστε χαρούμενη μουσική

Η μουσική ενώνει τον κόσμο και τον κάνει να χαλαρώνει. Είναι λοιπόν, ένας παραγωγικός τρόπος έτσι ώστε να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι και να έχετε καλύτερη διάθεση.

Εστιάστε στους ανθρώπους και όχι στα πράγματα

Οι λέξεις που αναφέρονται σε ανθρώπους, όπως τα ονόματα των Celebrities, των μελών της οικογένειας ή ακόμα και οι προσωπικές αντωνυμίες (εσύ, εγώ) είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν στις καθημερινές δημοσιεύσεις μαζί με τη λέξη «ευτυχία. Άρθρα με λέξεις όπως «iPhone», «εκατομμύρια» και «Google» σχεδόν ποτέ δεν συνδέθηκαν με τη συγκεκριμένη λέξη.

Η ευτυχία, λοιπόν, είναι στιγμές και όχι ένα συναίσθημα που βιώνουμε εφ’ όρου ζωής. Άλλωστε, οι μικροί στόχοι, κατακτώνται πιο εύκολα και πιο γρήγορα!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s